Jakie jedzenie zabrać pod namiot?
Dobrze wyposażony namiot turystyczny to postawa. Powinna znaleźć się w nim nie tylko karimata turystyczna, śpiwór turystyczny czy wielofunkcyjny scyzoryk, ale także prowiant, który pozwoli cieszyć się urlopem bez konieczności poszukiwania najbliższych sklepów, czy lokali gastronomicznych.
Pierwszym, co przychodzi nam do głowy podczas przygotowywania jedzenia na biwak, są gotowe produkty zamknięte w konserwach. Smak pasztetu z puszki, czy konserwy turystycznej to niemal nostalgiczne wspomnienie, przywodząca na myśl dawne obozy harcerskie. Nie wszystkim jednak uśmiecha się tego typu dieta, szczególnie jeżeli w perspektywie mamy dłuższy czas na biwaku. Jaki prowiant pod namiot warto więc zabrać?
Wszystko zależy od tego, czy zabieramy ze sobą ułatwienie, jakim jest lodówka turystyczna. W niej bowiem możemy przechowywać produkty, które bez chłodu szybko się psują – między innymi jogurty, wędliny czy mięso na grilla.